Werkwijze en methodieken

Therapeutische methodiek

Ik begeleid kinderen bij het beter leren kennen van zichzelf, het reguleren en uiten van emoties, het ontdekken van hun talenten en kwaliteiten en daarmee het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen.

Oplossingsgerichte

benadering

Vanuit mijn opleiding tot kindertherapeute hanteer ik een meer op de cognitie gerichte en  oplossingsgerichte benadering. Kwaliteiten en eigenschappen die nú bijdragen aan het oplossen van het ongemak, zullen dan op de voorgrond staan.

Senzies Kaarten

Hierbij kan je denken aan kindercoach- en kwaliteitskaarten, spelmethodieken zoals het Spiegel jezelf-spel of door middel van Eigenwijsjes of Teken je Gesprek-methoden positief leren denken.

Belangrijke basis van de behandeling is het antwoord op de vraag of de ervaren problematiek gelegen is in het kind zelf of in de omstandigheden oftewel externe factoren. 

Is het vanuit aanleg of rijping gestuurd dan richt mijn behandeling zich op het leren omgaan met. Komt de problematiek voort vanuit omstandigheden dan richt het plan zich op het veranderen of wegnemen van deze externe factoren.

Therapeutische methodiek

Vanuit mijn opleiding tot kindertherapeute hanteer ik een meer op de cognitie gerichte en oplossingsgerichte benadering. Kwaliteiten en eigenschappen die nú bijdragen aan het oplossen van het ongemak, zullen dan op de voorgrond staan.

Kindertherapie en oudercoaching

In mijn praktijk begeleid ik kinderen en/of de ouders en verzorgers. Dit betekent dat je als ouders of verzorger dus ook bij mij terecht kunt voor opvoedkundige vraagstukken of coaching.

Holistische methodiek

Kinderen staan niet op zichzelf, zij maken onderdeel uit van het systeem waarin zij opgroeien en dit heeft een wisselwerking op elkaar. Wat je als ouder/verzorger als hét probleem ervaart, hoeft helemaal niet als zodanig herkend te worden door het kind.

Holistische massage

Een kind krijgt elke dag weer vele indrukken te verwerken. Soms is het lastig dit allemaal een plekje te geven. Door massage kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten. Het toepassen van aromatherapie in de kindermassage is zeer effectief.

EMDR

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, bijvoorbeeld angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries.

Coachee!-spel

Ik bezit de licentie voor het gebruik van het Coachee!-spel. Een veelzijdig coaching instrument waarbij gefocust wordt op 6 verschillende levensgebieden.

Aromatherapie

Aromatherapie, oftewel de inzet van zuivere essentiële oliën is een effectieve en natuurlijke manier ter ondersteuning van behandeling van vele ongemakken.
Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?