Werkwijze en methodieken

Aromatherapie

Ik begeleid kinderen bij het beter leren kennen van zichzelf, het reguleren en uiten van emoties, het ontdekken van hun talenten en kwaliteiten en daarmee het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen.

Aromatherapie

en coaching

Aromatherapie, oftewel de inzet van zuivere essentiële oliën is een effectieve en natuurlijke manier ter ondersteuning van behandeling van vele ongemakken. 

Volwassenen en zeker kinderen zijn gebaat bij aromatherapie. Kinderen staan over het algemeen dichterbij hun gevoel en naarmate wij ouder worden, weten wij steeds beter te rationaliseren en verliezen we het echte contact met ons lijf.

Indien voor de aanwezige klachten geen aanwijsbare oorzaak gevonden kan worden in het reguliere medische circuit dan kan aromatherapie in combinatie met de coaching de oplossing zijn.

De geuren en de oliën hebben een heilzame werking in jouw lichaam en werken tevens op een dieper onbewust psychisch niveau door. De balans in jouw lichaam zal herstellen en je zult je beter voelen.

Essentiële

oliën

Senzies Olie

Spanningen of slapeloosheid zijn typische klachten waarbij aromatherapie een bewezen waarde heeft. Ik werk met de puur zuivere oliën van het merk Chi, waarvan ik een uitgebreid assortiment heb ter ondersteuning bij uiteenlopende klachten.

Bijvoorbeeld bij:

Therapeutische methodiek

Vanuit mijn opleiding tot kindertherapeute hanteer ik een meer op de cognitie gerichte en oplossingsgerichte benadering. Kwaliteiten en eigenschappen die nú bijdragen aan het oplossen van het ongemak, zullen dan op de voorgrond staan.

Kindertherapie en oudercoaching

In mijn praktijk begeleid ik kinderen en/of de ouders en verzorgers. Dit betekent dat je als ouders of verzorger dus ook bij mij terecht kunt voor opvoedkundige vraagstukken of coaching.

Holistische methodiek

Kinderen staan niet op zichzelf, zij maken onderdeel uit van het systeem waarin zij opgroeien en dit heeft een wisselwerking op elkaar. Wat je als ouder/verzorger als hét probleem ervaart, hoeft helemaal niet als zodanig herkend te worden door het kind.

Holistische massage

Een kind krijgt elke dag weer vele indrukken te verwerken. Soms is het lastig dit allemaal een plekje te geven. Door massage kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten. Het toepassen van aromatherapie in de kindermassage is zeer effectief.

EMDR

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, bijvoorbeeld angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries.

Coachee!-spel

Ik bezit de licentie voor het gebruik van het Coachee!-spel. Een veelzijdig coaching instrument waarbij gefocust wordt op 6 verschillende levensgebieden.

Aromatherapie

Aromatherapie, oftewel de inzet van zuivere essentiële oliën is een effectieve en natuurlijke manier ter ondersteuning van behandeling van vele ongemakken.
Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?