Werkwijze en methodieken

Holistische massage

Ik begeleid kinderen bij het beter leren kennen van zichzelf, het reguleren en uiten van emoties, het ontdekken van hun talenten en kwaliteiten en daarmee het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen.

Aromatherapie

en massage

Wist je dat massage een ideale manier voor kinderen is om hen te helpen bij de ontwikkeling? Een kind krijgt elke dag weer vele indrukken te verwerken. Soms is het lastig dit allemaal een plekje te geven.

Door massage kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten. Het toepassen van aromatherapie in de kindermassage is zeer effectief.

Kinderen slapen beter en maken de volgende dag een frisse start: een voorwaarde voor het opnemen van nieuwe informatie. Het mooist is nog wel dat door massage het zogenaamde ‘happy’ hormoon oxytocine aangemaakt wordt. De hoeveelheid adrenaline neemt af en de ontspanning en het gevoel van veiligheid neemt toe.

De massage is met name geschikt voor het afvoeren van een teveel aan prikkels, spanning en opgeslagen emoties bij kinderen en pubers en bestaat uit drie onderdelen: hoofd, buik en voeten. 

De toegepaste aromatherapie heeft op een dieper en onbewust niveau een uitwerking. Zo kan er een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam plaatsvinden.

Je staat sterker met beide benen op de grond en steviger in het leven. Je slaapt beter en de volgende dag sta je uitgerust en meer ontspannen op, de concentratie en het zelfvertrouwen  worden verbeterd.

Hoofdmassage

In het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken. De hoofdmassage is een van de effectiefste manieren om iemand te helpen rust te creëren in zijn lijf.

Buikmassage

In de buik verteer je niet alleen voedsel maar ook indrukken. Bij een teveel aan indrukken kan je fysieke klachten gaan ervaren, zoals buikpijn of obstipatie. Door de massage krijgt de emotie de ruimte en worden blokkades in het lijf aangepakt. Jouw energie gaat weer stromen.

Voetreflexmassage

Op de voeten zitten alle reflexzones van het gehele lichaam, hier komt alles dus samen. Het afvoeren van een teveel aan prikkels leidt tot een verbetering in de energiehuishouding en een vermindering van klachten. Letterlijk en figuurlijk zit je beter in je vel.

Holistische massage

Therapeutische methodiek

Vanuit mijn opleiding tot kindertherapeute hanteer ik een meer op de cognitie gerichte en oplossingsgerichte benadering. Kwaliteiten en eigenschappen die nú bijdragen aan het oplossen van het ongemak, zullen dan op de voorgrond staan.

Kindertherapie en oudercoaching

In mijn praktijk begeleid ik kinderen en/of de ouders en verzorgers. Dit betekent dat je als ouders of verzorger dus ook bij mij terecht kunt voor opvoedkundige vraagstukken of coaching.

Holistische methodiek

Kinderen staan niet op zichzelf, zij maken onderdeel uit van het systeem waarin zij opgroeien en dit heeft een wisselwerking op elkaar. Wat je als ouder/verzorger als hét probleem ervaart, hoeft helemaal niet als zodanig herkend te worden door het kind.

Holistische massage

Een kind krijgt elke dag weer vele indrukken te verwerken. Soms is het lastig dit allemaal een plekje te geven. Door massage kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten. Het toepassen van aromatherapie in de kindermassage is zeer effectief.

EMDR

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, bijvoorbeeld angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries.

Coachee!-spel

Ik bezit de licentie voor het gebruik van het Coachee!-spel. Een veelzijdig coaching instrument waarbij gefocust wordt op 6 verschillende levensgebieden.

Aromatherapie

Aromatherapie, oftewel de inzet van zuivere essentiële oliën is een effectieve en natuurlijke manier ter ondersteuning van behandeling van vele ongemakken.
Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?