Werkwijze en methodieken

Holistische methodiek

Ik begeleid kinderen bij het beter leren kennen van zichzelf, het reguleren en uiten van emoties, het ontdekken van hun talenten en kwaliteiten en daarmee het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen.

Holistische

benadering

Kinderen staan niet op zichzelf, zij maken onderdeel uit van het systeem waarin zij opgroeien en dit heeft een wisselwerking op elkaar. Wat je als ouder/verzorger als hét probleem ervaart, hoeft helemaal niet als zodanig herkend te worden door het kind. Cliché maar waar: vaak staat of valt het met interpretatie en communicatie.

De methodieken waarvan ik gebruik maak zijn heel uiteenlopend.

Praktijk Senzies

Vanuit een holistische benadering kunnen dit bijvoorbeeld therapeutisch tekenen of het werken met visualisatie of affirmatie oefeningen zijn. In de holistische visie wordt niet alleen naar de oplossing gezocht maar staat ook de onderliggende oorzaak centraal. Hiermee werk je naar een duurzame oplossing toe. 

Het onbewuste speelt een belangrijke rol in de holistische benadering: onbewust weten wat je nodig hebt, lichaam en geest die in verbinding met elkaar staan en het zelfhelende vermogen van het lichaam aanspreken. Vandaar uit zet ik massage en aromatherapie in.

“Weet je dat het maken van een moodboard een mooie mix is van op holistische manier toepassen van cognitieve therapie? Je maakt een beeld vanuit wat je (onbewust) aanspreekt, gebaseerd op wat je (rationeel) waardeert.”

Na een telefonische kennismaking die geheel vrijblijvend is, kan je besluiten om verder te gaan.

Voorafgaand aan het intake gesprek ontvang je een vragenformulier over de ontwikkeling van jouw kind zodat ik alvast een verdere indruk kan vormen van wat er mogelijk speelt. We stellen samen vast wat de verander wensen zijn en waaraan gewerkt mag worden.

De intake is níet in bijzijn van het kind. Tijdens de intake spreken we af na hoeveel sessies we een ouder evaluatie inplannen.

Therapeutische methodiek

Vanuit mijn opleiding tot kindertherapeute hanteer ik een meer op de cognitie gerichte en oplossingsgerichte benadering. Kwaliteiten en eigenschappen die nú bijdragen aan het oplossen van het ongemak, zullen dan op de voorgrond staan.

Kindertherapie en oudercoaching

In mijn praktijk begeleid ik kinderen en/of de ouders en verzorgers. Dit betekent dat je als ouders of verzorger dus ook bij mij terecht kunt voor opvoedkundige vraagstukken of coaching.

Holistische methodiek

Kinderen staan niet op zichzelf, zij maken onderdeel uit van het systeem waarin zij opgroeien en dit heeft een wisselwerking op elkaar. Wat je als ouder/verzorger als hét probleem ervaart, hoeft helemaal niet als zodanig herkend te worden door het kind.

Holistische massage

Een kind krijgt elke dag weer vele indrukken te verwerken. Soms is het lastig dit allemaal een plekje te geven. Door massage kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten. Het toepassen van aromatherapie in de kindermassage is zeer effectief.

EMDR

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, bijvoorbeeld angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries.

Coachee!-spel

Ik bezit de licentie voor het gebruik van het Coachee!-spel. Een veelzijdig coaching instrument waarbij gefocust wordt op 6 verschillende levensgebieden.

Aromatherapie

Aromatherapie, oftewel de inzet van zuivere essentiële oliën is een effectieve en natuurlijke manier ter ondersteuning van behandeling van vele ongemakken.
Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?