senzies

Bel 06 53 99 30 17

Kindercoaching en kindertherapie Senzies

Kies voor holistische kindertherapie bij Senzies

Kindercoaching en kindertherapie Senzies

Holistische kindertherapie en holistisch coach voor (jong)volwassenen – Senzies

Senzies staat voor: Ervaren, Zien en Zijn.

Vanuit een holistische visie kijk ik verder dan alleen naar de klacht zelf. Naar jou als persoon in totaal: fysiek, mentaal, emotioneel. Een mens is tenslotte meer dan de som van de delen. Jouw lichaam, emoties en gedachten werken met elkaar samen en geven energie af en trekken energie aan.

Ben je in harmonie dan stroomt de energie vrij door je lijf. Je voelt je fit en blij. Je hebt geen lichamelijke en geestelijke klachten. Je zit lekker in je vel.

Echter, wordt de energie geblokkeerd? Heb je bijvoorbeeld langdurig veel spanningen? Dan kan zich dat op allerlei manieren uiten. Je kan misschien veel hoofdpijn hebben of last van maagklachten. Of concentratieproblemen, slapeloosheid en zelfs somber zijn. Op dat moment ben je uit balans, is de holistische zienswijze.

Met holistische kindertherapie kunnen de energieblokkades op verschillende manieren weggenomen worden. Bijvoorbeeld door bewuste en/of onbewuste patronen, overtuigingen en gedachtegangen te verhelderen en aan te pakken. Of bijvoorbeeld met behulp van aromatherapie (al dan niet gecombineerd met een holistische massage van hoofd, buik en/of voet) het zelfregulerende vermogen van het lichaam aanspreken.

In mijn praktijk werk ik graag met etherische olie.  Ik werk met de puur zuivere oliën van het merk Chi Natural Life.

We ruiken de geuren en via het limbische systeem in onze hersenen beïnvloeden ze onze psyche. Etherische olie staat bekend om een heilzame werking, zowel lichamelijk als geestelijk. De geuren spelen in op ons onderbewuste en kunnen een verstoring in het zenuwstelsel helpen op te lossen, waardoor het lichaam de balans terugvindt en de kans krijgt het zelfherstellend vermogen te activeren.

Sommige etherische oliën werken kalmerend, andere oppeppend. Het gebruik van een speciaal voor jou samengestelde wrijfolie kan een wereld van verschil betekenen voor hoe je je voelt. Spanningen of slapeloosheid zijn typische klachten waarbij aromatherapie een bewezen waarde heeft.

Ervaren (Sen): 

Sensing is voelen of aftasten. Wat vertelt jouw lijf jou? Zit je lekker in je vel? Wat voel je? Sense staat echter ook voor common sense: het gezonde verstand.

Zien (Zie):

Hoe zien anderen jou? Waar liggen jouw kwaliteiten en talenten? Hoe zit het met jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen? Maar ook, hoe zie jij de wereld en de ander?

Zijn (Es):

Ieder kind, iedere persoon is uniek en waardevol. Es staat voor een deel van de persoonlijkheid. Acceptatie van wie jij bent in jouw basis en als geheel.

Daarom kies je voor Senzies: persoonlijke begeleiding met het hart en het hoofd.

Ps: Het hoofd zoekt, het hart vindt

Tot snel bij Senzies!

By(e) Amanda

Ook interessant

Amanda Dongelmans

Mijn naam is Amanda Dongelmans (1973). Ik ben getrouwd en moeder van een inmiddels 12 jarige dochter. Als kinder- en jeugdtherapeut bied ik individuele begeleiding aan kinderen en ouders/verzorgers.

Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?