Ik ben wat ik eet?

Kindercoaching en kindertherapie Senzies

Deels wel ja! En dat geldt ook voor jouw kind!

Voeding heeft invloed op gedrag en stemming. Sommige voedingsmiddelen maken vrolijk, andere juist somber, druk of prikkelbaar.

Hoe kan een kindercoach helpen?

Als je zelf of jouw kind langere tijd last hebt van een bepaalde gemoedstoestand, zoals somber zijn, is het goed om de hulp van een professional in te schakelen. Iemand die opgeleid is om je te helpen hier verandering in aan te brengen. Vaak kan er door middel van coaching of cognitieve (gedrags-)therapeutische interventies veel veranderen in hoe je je voelt.

Echter, door wat aanpassingen in jouw voedingspatroon valt vaak ook heel wat te verbeteren in hoe je je voelt!

De kracht van synergie

Om deze reden slaan Senzies en Vitamines en Co de handen ineen: een combinatie aanbod van psychosociale therapie met voedingsadvies. Op deze wijze wordt het ervaren probleem vanuit verschillende disciplines aangepakt: synergie!

Wat voorbeelden

Een tekort of een verkeerde balans aan voedingsstoffen hebben invloed op gedrag zoals bijvoorbeeld bij kinderen die druk en prikkelbaar zijn. Suiker, kunstmatige stoffen en de verkeerde vetzuren kunnen dit gedrag stimuleren. Maar wat is dan wel goed en hoe krijg ik mijn kind zover? 
En dat is nu precies waar we met elkaar meters kunnen gaan maken.

Een voedingspatroon aanpassen klinkt eenvoudig maar is dat niet. Daarom zullen de adviezen ingesteld zijn op haalbaarheid. Om een voorbeeld te geven zullen we een kind dat in de ochtend echt alleen een witte boterham met chocopasta wil eten, geen kwark met noten voorschrijven. Vaak is het goed te behappen om de witte boterham te vervangen door een witte spelt boterham en de gewone pasta door biologische pasta. Als we dan ook nog een schuitje smaakloze omega 3 algenolie door het sap roeren is de eerste stap gezet.

Als een kind agressief gedrag vertoont is suiker een trigger. Dat suiker niet goed is weten we allemaal maar hoe ga je dit je kind wijsmaken? Een vrij kansloze missie. Daarom kijken we samen naar wat wel kan. Welke suikers kunnen minder kwaad? Ook kan het lichaam slechte stoffen zoveel mogelijk onschadelijk maken door de inname van andere voedingsstoffen. Welke winst kunnen we daar behalen? 

We kijken met elkaar naar het voedingspatroon en dat doen we zeker niet om daar een rapportcijfer aan te geven. We gaan kijken naar welke voeding het meest van invloed is op bepaald gedrag en we gaan zoeken naar de mogelijkheden. Zijn er tekorten en kunnen we die aanvullen met een supplement? Zijn er kleine wijzigingen aan te brengen in het eetritme? Wordt er genoeg gedronken op een dag? 

Vaak is bepaald (ongewenst) gedrag, naast karakter, een symptoom en onderdeel van de werking van ons brein. Dit is onder andere positief te beïnvloeden door zowel voeding als gedragstherapie. Ga je met beiden aan de slag? Dan is het effect nog groter!

Maak nu gebruik van het start combinatie aanbod!

Het begeleidingspakket bestaat uit een gezamenlijke intake met Rosanne van Vitamines en Co en Amanda van Senzies. In de intake gaan we uitpluizen wat er speelt en informatie verzamelen om een combinatie plan van aanpak te formuleren. Deze bestaat uit stapsgewijze aanpassing van het voedingspatroon, gecombineerd met interventies gericht op de cognitie en het gedrag.

Daarna volgen 4 sessies waarbij op creatieve wijze interventies ingezet en geëvalueerd worden. In het ene geval zal Rosanne meer betrokken zijn vanuit haar orthomoleculair therapeutische achtergrond en in het andere geval zal Amanda meer betrokken zijn vanuit de psychosociale invalshoek. Er wordt dus maatwerk afgeleverd.

Wat wel vaststaat is de kennismakingsprijs van dit traject van €250!

(Normaalgesproken € 375)

Ben je aanvullend verzekerd? Kijk dan eens bij jouw verzekeraar of je in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding.

De eerste 5 aanmeldingen krijgen dit gereduceerde tarief. Daarna gaat het reguliere tarief gelden, dus wees er snel bij!

  • Een intake/uitpluis gesprek (van circa 60-90 minuten)
  • 4 sessies van circa 60 minuten waarin een psychosociale aanpak gecombineerd wordt met orthomoleculair voedingsadvies.

Tot snel bij Senzies ft. Vitamines en Co!

PS: “Het is grappig hoe gelukkig je kan worden van eten”

Tot snel bij Senzies!

By(e) Amanda

Ook interessant

Amanda Dongelmans

Mijn naam is Amanda Dongelmans (1973). Ik ben getrouwd en moeder van een inmiddels 12 jarige dochter. Als kinder- en jeugdtherapeut bied ik individuele begeleiding aan kinderen en ouders/verzorgers.

Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?