Motivatie… is dat te koop??

Kindercoaching en kindertherapie Senzies

Was het maar waar dat je ergens motivatie kon halen of kopen. Er was een moment dat ik er best voor had willen betalen en motivatie had willen kopen. Want man… wat ben ik lui tegenwoordig!

Gewoon ongegeneerd zeggen dat ik vandaag géén zin heb! Heerlijk!

En dan ook gewoon niets doen. Althans, niet al te veel. Ik doe wel wat natuurlijk, gelukkig lig ik niet de hele dag in mijn bed. Want dan had ik er waarschijnlijk niets heerlijks aan gevonden en was ik depressief. Maar ik had gewoon zelfs geen zin om mezelf weer proberen te motiveren om weer iets te gaan doen.

Maar goed. Zo langzamerhand begin ik me ietwat ongemakkelijk te voelen in al mijn luiheid. Het is namelijk niet echt mijn aard aangezien ik vrij gedisciplineerd ben, al zeg ik het zelf.

Aan alle pret komt dus een eind en er zal toch weer een werk- en naar school gaan ritme opgebouwd moeten worden. Ik moet weer in actie komen!

Nu valt dat lang niet mee vind ik persoonlijk: Corona heeft mijn werkzaamheden behoorlijk ontregeld. Doe daar een paar weken hittegolf bij en tadaaah! Een perfect recept voor een  zomerse cocktail van luiheid, geen zin hebben en uitstelgedrag vertonen. En dat ik weer in actie “moet” komen, klinkt ook niet zo aantrekkelijk.

Dus, wat is nou de beste manier om uit deze motivatie loze poel te komen? Ik zal je zeggen hoe ik dat ga doen:

Door gewoon te dóen!

Simpel maar doeltreffend want ik wéét dat ik wanneer ik deze blog klaar heb, ik mijzelf al een heel stuk gemotiveerder zal voelen dan een paar uur hiervoor. Dat gevoel van tevredenheid is de grootste motivator die er is. En dan komt er echt geen “moeten” meer aan te pas!

Intrinsieke motivatie wordt dit ook wel genoemd. Dit verkrijg je door te doen waar je blij van wordt, dat geeft energie. Ik werk in mijn praktijk met een doel, namelijk kinderen, jeugdigen én hun ouders/verzorgers begeleiden in het oplossen van vraagstukken die hen belemmeren, waar ze last van ondervinden. En dat geeft mij voldoening. Hier steek ik veel tijd en energie in en ik krijg daar vele malen meer energie van terug!

Ik doe het niet voor het geld, want de investering in tijd die ik in de begeleiding steek valt in het niet bij het tarief dat ik reken. Nee, ik doe dit vanuit een overtuiging.

Met het schrijven van dit blogje, weer voor het eerst sinds weken, heb ik mijzelf weer geactiveerd! Klaar om verder te bouwen aan Senzies en het verval door Corona de afgelopen periode te restaureren!

Praktijk Senzies, voor kinderen (jong)volwassenen en ouders/verzorgers. Persoonlijk en op maat gestelde trajecten. Geen wachtlijst en standaard uitgebreide terugkoppelingen en evaluaties inclusief.

Doe jij waar je blij van wordt? Check www.senzies.nl.

PS: Wacht niet. Het juiste moment bestaat niet.

Tot snel bij Senzies!

By(e) Amanda

Ook interessant

Amanda Dongelmans

Mijn naam is Amanda Dongelmans (1973). Ik ben getrouwd en moeder van een inmiddels 12 jarige dochter. Als kinder- en jeugdtherapeut bied ik individuele begeleiding aan kinderen en ouders/verzorgers.

Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?