7 Tips om je zelfvertrouwen een BOOST te geven!

Kindercoaching en kindertherapie Senzies

Simpele trucs om je zelfvertrouwen te vergroten.

Ben je er klaar voor? Hier gaan we:

  1. Zit rechtop, sta rechtop en loop rechtop! Kost niets en maakt een wereld van verschil. Oefen maar eens voor jezelf en loop rond met je blik op de grond gericht en je schouders gebogen. Vervolgens ga je lopen met je hoofd omhoog, schouders recht en buik iets ingetrokken. Wat doet dit met jouw gevoel? Je voelt je groter, steviger. En daarmee vergroot je je zelfvertrouwen.
  2. Omarm bijgelovigheid: een steentje, een armbandje, een geluksgetal. Het maakt niet niet uit zolang jij het gelooft, werkt het. Het geeft je kracht en daarmee weer je negatieve (ondermijnende) gedachten.
  3. Focus op positief: we focussen vanuit opvoeding of vanuit ervaring, misschien zelfs wel vanuit evolutie op wat niet goed is (gevaar!). Doe juist bewust eens het tegenovergestelde en kijk naar de andere (positieve) kant. Datgene waar je op focust, zal naar je toe komen. Focus op de goede en mooie dingen die je tegenkomt en je wordt gegarandeerd gelukkig(er).
  4. Noem twee dingen waar jij héél goed in bent. Geen verkleinwoorden gebruiken, geen ge-maar, mits of soms gebruiken. Gewoon uitspreken wat jij kan!
  5. Noem twee dingen die zijn gelukt in de afgelopen week. Klein of groot, dat maakt niet uit. Wat heb jij voor elkaar gekregen voor jezelf of voor een ander. Wat heb je opgestart of afgerond?
  6. Stel jezelf voor als superheld. Hoe ziet die eruit en “Strike a pose”. Nu komt de belangrijkste opdracht: hou deze pose zeker twee minuten vol. Het voelt misschien raar en uiteindelijk voelt het goed!
  7. Tot slot: doe iets goeds voor een ander. Onderzoek wijst uit dat wanneer je iets goeds doet voor een ander, het eigen zelfvertrouwen een boost krijgt. Het beste zou het zelfs zijn wanneer je iets goeds doet voor iemand die je niet zo aardig vindt, of misschien wel helemaal niet leuk vindt. Dat zou het allerbest zijn om te doen om jouw eigen feel-good gevoel te vergroten. Durf jij dat aan?

Hulp nodig bij het boosten van je zelfvertrouwen?

Ik help je graag! Kinderen en ook ouders/verzorgers zijn welkom. Bel of mail mij en heel graag tot ziens!

Lees volgende week ook weer mijn volgende blog: hierin geef ik leuke oefeningen om het zelfvertrouwen van jouw kind te vergroten!

PS: “Wat ben je mooi vandaag! …….en dat was je gister trouwens ook….”

Tot snel bij Senzies!

By(e) Amanda

Ook interessant

Amanda Dongelmans

Mijn naam is Amanda Dongelmans (1973). Ik ben getrouwd en moeder van een inmiddels 12 jarige dochter. Als kinder- en jeugdtherapeut bied ik individuele begeleiding aan kinderen en ouders/verzorgers.

Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?