Aromatherapie - iets voor jou?

Kindercoaching en kindertherapie Senzies

Aromatherapie in de praktijk

In mijn praktijk werk ik graag met etherische olie voor zowel jong als oud: aromatherapie. Ik gebruik het door middel van inhalatie, in voetenbadjes of bij kinderen als massageolie.

Etherische olie staat bekend om een heilzame werking voor lichaam én geest.

Olie bij coaching

Vaak geef ik een wrijfolie mee na de coaching, ter ondersteuning van het helend proces dat in gang is gezet. Bij aromatherapie worden pure etherische oliën gebruikt om klachten te verlichten. Bijvoorbeeld om een gevoel van welzijn te verhogen: we ruiken de geuren en via het limbische systeem in onze hersenen beïnvloeden ze onze psyche. Sommige etherische oliën werken kalmerend, andere juist oppeppend.

Etherische olie staat bekend om een heilzame werking voor lichaam én geest. Op het immuunsysteem én de gemoedstoestand kan etherische olie een geweldig positieve invloed hebben.Aromatherapie is een complementaire therapie waarbij fysieke en mentale aandoeningen als luchtweginfecties, spierpijn, stress of depressie verlicht worden met behulp van etherische oliën.

Volwassenen en kinderen zijn gebaat bij aromatherapie. Juist kinderen staan over het algemeen dichtbij hun gevoel en naarmate we ouder worden, weten we steeds beter te rationaliseren en verliezen we het echte contact met ons lijf. Spanningen of slapeloosheid zijn typische klachten waarbij aromatherapie een bewezen waarde heeft. Zo heeft Lavendel een bewezen effectiviteit in het ontspannen.

Lavendel

Binnen de aromatherapie wordt lavendel gezien als de meest veelzijdige olie. Lavendel kalmeert, werkt zowel lichamelijk als psychisch ontspannend en is angstverminderend.

Ik werk met de puur zuivere oliën van het merk Chi Natural Life, waarvan ik een uitgebreid assortiment heb ter ondersteuning bij uiteenlopende klachten.

Bijvoorbeeld bij:

  • zwaarmoedigheid
  • slecht slapen
  • buikpijn
  • obstipatie
  • prikkelbaar zijn
  • hoofdpijn

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

PS: “Ga lekker zélf in je kracht staan!”

Tot snel bij Senzies!

By(e) Amanda

Ook interessant

Amanda Dongelmans

Mijn naam is Amanda Dongelmans (1973). Ik ben getrouwd en moeder van een inmiddels 12 jarige dochter. Als kinder- en jeugdtherapeut bied ik individuele begeleiding aan kinderen en ouders/verzorgers.

Chat openen
1
Hallo, ik ben Amanda. kan ik je helpen?